Beste cultuuraanbieder,

 

Op vrijdag 10 maart 2017 start een nieuwe cursus:

 

‘Van Rondleiden naar Begeleiden’.

 

In de cursus leert u uw passie voor erfgoed beter over te brengen op kinderen. Door het toepassen van nieuwe didactische vaardigheden kunt u groepen schoolkinderen beter begeleiden. Dankzij sprekende voorbeelden uit de praktijk leren we u een begeleidingsstijl te ontwikkelen en toepasselijke nieuwe werkvormen te gebruiken.

 

Inhoud cursus

In de bijeenkomsten staan vier thema’s centraal.

Dagdeel 1: De ontwikkeling van jezelf en de ontwikkeling van kinderen

Dagdeel 2: Manieren waarop kinderen leren

Dagdeel 3: Leren communiceren met kinderen middels actieve werkvormen voor kinderen

Dagdeel 4: Delen van ervaringen met het begeleiden van schoolgroepen en plannen voor aanpassing van de bestaande activiteiten

 

Opbrengst cursus

U laat kinderen op een aansprekende manier kennismaken met erfgoed. U krijgt inzicht in het werken met leerlingen van verschillende leeftijden. U kunt adequate vragen formuleren, opdrachten geven en leeftijdsadequaat communiceren met leerlingen. Na afloop heeft u zicht op het moderne onderwijs en kennis van de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van leren.

 

Data

Vrijdag 10 maart 2017 van 13.00 – 16.00 uur

Vrijdag 24 maart 2017 van 13.00 – 16.00 uur

Vrijdag 7 april 2017 van 13.00 – 16.00 uur

Vrijdag 12 mei 2017 van 13.00 – 16.00 uur

 

Locatie

Nog nader te bepalen (2 dagdelen zullen op Voorne plaatsvinden en 2 dagdelen zullen op Goeree-Overflakkee plaatsvinden).

 

Trainer

Joke Leenders zal de cursus verzorgen.

 

De cursus wordt gefinancierd door CMK Goeree-Overflakkee/Voorne Putten. Er zijn voor u geen extra kosten verbonden aan deelname aan deze cursus.

 

Wilt u deelnemen aan deze cursus, dan kunt u zich aanmelden voor de cursus door vóór 17 februari 2017 een email te sturen aan ingrid.fijen@kunstgebouw.nl onder vermelding van uw naam en bij welke culturele instelling u werkzaam bent.