Hellevoetsluis: eerste Zuid-Hollandse gemeente die tekent voor muziekonderwijs voor ieder kind

Op 16 oktober tekent Hellevoetsluis, als eerste gemeente in Zuid-Holland, het MuziekAkkoord Hellevoetsluis. Hiermee beloven de betrokken organisaties zich in te zetten voor structureel muziekonderwijs voor de ruim 3000 leerlingen op alle 13 basisscholen van de gemeente. Het MuziekAkkoord wordt ondertekend in Cultuurhuis De Nieuwe Veste in Hellevoetsluis.

Initiatiefnemer Stichting Muziek met Klasse(n) ondertekent het MuziekAkkoord samen met de schoolbesturen Primo, Floreo en de Kring, Gemeente Hellevoetsluis, het Muzieknetwerk Hellevoetsluis en maatschappelijke partners. Deze ondertekening vormt het startpunt voor de gezamenlijke invulling en uitvoering van het project Muziek met Klasse(n). Het MuziekAkkoord is onderdeel van het landelijke programma Méér Muziek in de Klas Lokaal.

 

Over Méér Muziek in de Klas Lokaal
Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal richt zich op de verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio, door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Eerder werden er MuziekAkkoorden getekend in onder andere provincies Zeeland, Limburg, Friesland, Drenthe, regio de Liemers, de Achterhoek en de stad Groningen. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas, die zich sterk maakt voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool. Kijk voor meer informatie op
www.meermuziekindeklas.nl.